X

El fill de Cursach nega haver calumniat Penalva i Subirán

El fiscal acusa Cursach de publicar un comentari difamatori sobre el jutge i el fiscal i reclama que pagui una multa de 10.800 euros

26/10/2020

El fill de Cursach nega haver calumniat Penalva i Subirán

El fill de Bartomeu Cursach ha negat haver escrit un comentari a un diari digital fent-se passar per l’empresari Bruno da Silva, testimoni del cas Cursach. A aquest comentari, publicat al novembre del 2017, denunciava que havia patit pressions per part del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán per inventar-se acusacions, durant la instrucció de la causa.

Durant el judici contra Cursach que s’ha celebrat aquest dilluns, el fill de l’empresari s’ha defensat i ha dit que tenia la xarxa wifi oberta, sense contrasenya, i que qualsevol podria haver escrit aquest missatge.

El denunciant, Bruno da Silva, ha declarat com a testimoni i ha dit que l’acusat va ser “poc intel·ligent”, que va signar el comentari amb el seu nom i que té clar que el que pretenia és generar dubtes sobre la instrucció del cas Cursach. També ha afegit que, en les seves declaracions, sempre ha estat lliure i que ni Penalva ni Subirán l’han pressionat mai.

També ha declarat l’antic cap de Blanqueig de la Policia que, al seu dia, es va ocupar d’esclarir qui havia enviat el comentari. Assegura que es va enviar des de la casa i des del mòbil de Cursach.

El fiscal diu que Cursach volia difamar el jutge i el fiscal

El fiscal ha mantingut que, al judici, ha quedat acreditat que Cursach s’havia escudat en la identitat d’altre usuari per mentir i acusar el jutge i el fiscal d’exercir pressions sobre els testimonis. El seu objectiu “era difamar Penalva i Subirán. Intentava fer pensar l’opinió pública que el procediment estava viciat”, ha afegit. També ha comentat que “seria ingenu” creure que el fill d’un investigat en una de les macrocauses de corrupció més importants de Palma elimina la protecció de la wifi de ca seva. I sobretot ha destacat que el fet que el router es donés de baixa 5 dies després de publicar aquest comentari deixa clar que Cursach pretenia eliminar una prova i dificultar la investigació. La fiscalia demana que el condemnin a pagar una multa d’un total de 10.800 euros per dos delictes de calúmnies.

L’acusació particular li demana 3 anys de presó

L’acusació particular suma al delicte de calúmnies el d’usurpació d’identitat. Reclama 3 anys de presó i una indemnització de 12.000 euros.

La seva defensa demana l’absolució

Mentrestant, la defensa de Cursach ha demanat la seva absolució. Diu que no ha quedat provada l’autoria del comentari i que van contra ell “per ser fill de qui és”.

26/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris