X

Seguiment desigual de la vaga mèdica a Eivissa i Formentera

A Formentera la vaga no ha tengut gairebé incidència; a Eivissa el Simebal estima un seguiment del 50% a atenció primària i d'un 30% Can Misses

27/10/2020

Seguiment desigual de la vaga mèdica a Eivissa i Formentera

Aquest dimarts migdia, una trentena de metges s’han concentrat a les portes de l’Hospital Can Misses i a centres de salut com el des Viver o el de Santa Eulària. A més de la reducció dels requisits per contractar facultatius extracomunitaris, una mesura estatal de la que en demanen la retirada, els metges de les Pitiüses critiquen també la manca crònica de personal a Eivissa i Formentera, on hi ha les ràtios de pacients i les llistes d’espera més llargues de Balears.

A les Pitiüses hi ha uns 600 facultatius col·legiats, dels quals uns 350 fan feina a la sanitat pública. Des del Simebal han explicat que confien que en el segon dia de vaga, convocat pel mes de novembre, la participació augmenti respecte la d’avui.

La situació de pandèmia per la covid19 i el fet que molts metges tenguin contractes temporals amb l’IB Salut ha fet, segons Carlos Rodríguez, portaveu del Simebal, que la participació no hagi estat tan alta com s’esperava.

27/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris