X

Medi Ambient inadmet tres projectes de parcs solars a Menorca per tenir textos idèntics

Són el de Rafal Vell, a Ciutadella, Binibeca Vell, a Sant Lluís, i el de Tornaltí Cases, a Maó

28/10/2020

Medi Ambient inadmet tres projectes de parcs solars a Menorca per tenir textos idèntics

Ja passat més d’un any i cap dels sis parcs solars que han de construir-se amb ajudes estatals ha iniciat les obres. De fet, la meitat, no s’han ni tan sols admès a tràmit per la Comissió Balear de Medi Ambient. Són el de Rafal Vell, a Ciutadella, Binibeca Vell, a Sant Lluís, i el de Tornaltí Cases, a Maó. Tots tres pertanyen a la mateixa empresa promotora. El motiu del rebuig és l’escassa informació aportada per valorar-ne el seu impacte ambiental. El president de la Comissió és Antoni Alorda. explica que algunes parts són idèntiques a tots tres projectes i que en cap cas es proposen alternatives ni s’analitza l’impacte paisatgístic.

Es tracta de 3 parcs petits, de manco de 4 hectàrees d’extensió cada un, i amb dos megavats de potència, respectivament. Tenen un cost de prop de 5 milions i mig d’euros i reben una ajuda de més de 820 MIL euros. Ara, han d’aportar informació més completa si volen que Medi Ambient estudiï el seu projecte.

Dels 3 projectes restants, el més gran és el de Son Salomó 2, que acumula diversos retards. Els dos restants, Ses Vinyes 1 i 2, sí que han superat el tràmit ambiental i generaran el 20% de l’electricitat que consumeix Es Mercadal. En total el ministeri aporta més 8 milions d’euros als 6 projectes.

28/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris