X

Memòria de Mallorca cedeix al Govern els arxius digitalitzats dels procediments judicials militars de 1936-39

Es crearà un arxiu digital perquè els estudiosos o els familiars pugin consultar els expedients

28/10/2020

Memòria de Mallorca cedeix al Govern els arxius digitalitzats dels procediments judicials militars de 1936-39

Darrere les parets de l’aquarterament General Palacios ubicat a pocs metres de les Avingudes de Palma, s’hi troba el Jutjat Togat Militar de Balears. Aquí es desen els expedients dels judicis celebrats entre els anys 1936 i 1939. L’associació Memòria de Mallorca ha aconseguit fotografiar més de 2700 expedients.

Són expedients però també proves, com ara fotografies de la celebració del primer de maig, carnets de societats obreres, etc. Segons la documentació digitalitzada, els delictes més habituals són els de rebel·lió que derivaren en l’afusellament de, per exemple, el batle de Palma Emili Darder. Però també s’iniciaren procediments judicials per tendències homosexuals o per avortament.

Memòria de Mallorca ha lliurat al Govern més de 300 mil fotografies d’aquests documents judicials per tal de poder crear un arxiu digital perquè els estudiosos i els familiars puguin consultar els documents originals dels processos judicial dels seus parents. En total, hi ha 2.700 causes judicials que afecten 4.600 persones.

28/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris