X

Quatre mesos de presó per negar-se reiteradament a dur mascareta a Pamplona

Els fets declarats provats són constitutius d'un delicte de resistència o desobediència a l'autoritat

29/10/2020

Quatre mesos de presó per negar-se reiteradament a dur mascareta a Pamplona

Imatge d'arxiu. /EFE

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Pamplona ha condemnat a quatre mesos de presó, per un delicte de desobediència, un home que el passat dia 24 va ser detingut per la Policia Foral per negar-se reiteradament a posar-se una mascareta.

En la sentència ferma, dictada de conformitat, es relata que, cap a les 10.15 hores, el condemnat, A. Z. W., caminava pel barri de Ripagaina de Pamplona, sense portar màscara, “l’ús de la qual és obligatori en virtut de les mesures sanitàries imposades”.

Els agents es van acostar, li van preguntar per què no la portava i li van demanar que se la posés, segons es recull en la resolució en la qual s’afegeix que en un primer moment, l’acusat els va dir que venia de Portugal i, posteriorment, va al·legar que tenia asma i un certificat del seu país. A més, va assegurar que no en tenia cap.

Davant d’això, els policies n’hi van donar una, però l’home se la va guardar a la butxaca. Davant la seva “reiterada negativa”, els agents van procedir a la seva detenció.

Els fets declarats provats són constitutius d’un delicte de resistència o desobediència a l’autoritat. A causa de la conformitat aconseguida en el jutjat de guàrdia, al condemnat se li ha imposat la pena reduïda a un terç tal com preveu el Codi Penal.

La pena de quatre mesos de presó imposada ha estat suspesa a condició que l’home no delinqueixi en el termini de dos anys.

29/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris