X

El CGPJ nomena Carlos Gómez president del TSJIB

Substitueix en el càrrec a Antonio J. Terrasa García

29/10/2020

El CGPJ nomena Carlos Gómez president del TSJIB

Carlos Gómez Martínez en una imatge d'arxiu. /EUROPA PRESS

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha elegit com a president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) el magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB Carlos Gómez Martínez.

Segons ha informat el CGPJ en una nota de premsa, Gómez, únic candidat que optava a donar el relleu en el càrrec a Antonio J. Terrasa García, ha obtingut el suport de 19 dels 21 vocals que integren el ple. Únicament els vocals Álvaro Cuesta i Concepción Sáez han votat en blanc.

Després del seu ingrés en la Carrera Judicial el novembre del 1982, Carlos Gómez Martínez va prestar servei als jutjats de Santa Coloma de Farners, Barcelona i Palma i, set anys després, es va incorporar com a magistrat a l’Audiència Provincial de les Illes Balears. En aquest òrgan judicial va romandre fins al 1999, any en què va cessar en ser nomenat director de l’Escola Judicial.

L’any 2002 es va tornar a incorporar al servei actiu a l’Audiència Provincial balear, de la qual va ser elegit president el 2004.

El 2015 va cessar en el càrrec i tres anys després, el 2018, va ser nomenat magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, ja que exerceix actualment. També ha estat membre de l’Associació Jutges per a la Democràcia.

Membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Balears, va participar en la comissió que va redactar els Principis d’Ètica Judicial.

És autor de nombrosos articles científics i ha impartit cursos i seminaris tant a Espanya com a l’estranger, actuant en molts d’aquests últims com a expert del Consell d’Europa.

Entre altres temes, ha abordat, per exemple, la importància de la formació inicial dels jutges o l’exercici de la funció judicial al primer destí.

Gómez exerceix actualment les seves funcions com a magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB. El setembre va ser triat membre del Comitè de Drets Humans (CCPR), per al període 2021-2024, en la 38a reunió dels Estats celebrada a Nova York.

A més, va ser ponent en la sentència de l’anomenat ‘cas Mòbils’ i actualment és l’instructor d’una peça que investiga la gestió de la macrocausa de corrupció de la Policia Local, en la qual el jutge Manuel Penalva i l’exfiscal Miguel Ángel Subirán figuren com imputats.

29/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris