X

L’huracà Zeta vist des de l’Estació Espacial Internacional.

Tocà terra el capvespre d'ahir a Nova Orleans amb categoria 2 i vent sostingut de fins a 144 km/h

29/10/2020

L’huracà Zeta vist des de l’Estació Espacial Internacional.

Les càmeres de l’Estació Espacial Internacional captaren ahir unes imatges espectaculars, les de Zeta camí de Nova Orleans on tocà terra el capvespre com a huracà de categoria 2 amb vent sostingut de fins a 144 km/h.

Gairebé un milió i mig de persones han quedat sense subministrament elèctric als estats de Louisiana, Mississipí, Alabama i Geòrgia i s’espera que el nombre augmenti a mesura que Zeta continuï el seu camí cap al nord-est dels EUA. S’ha confirmat també la mort de dues persones. Una a Biloxi, Mississipí i l’altre a Nova Orleans, Louisiana. Zeta es mou ràpid, a uns 44 km/h i ha perdut força, essent ara segons el National Hurricane Center una tempesta tropical. Malgrat la pèrdua de potència, és encara un sistema tropical de risc amb vent sostingut de 110 km/h.

La temporada d’huracans atlàntics enguany és extraordinària.Fins ara és la segona més activa des de 2005.Dels 27 sistemes tropicals que han rebut nom, 11 han assolit la categoria d’huracà i 4 considerats de gran magnitud (categoria tres o superior en l’Escala de Saffir-Simpson. Un total d’onze sistemes tropicals (ja sigui en formade tempesta tropical o huracà) han tocat terra als EUA essent la temporada més activa en aquest país des del 1916. La temporada va de dia primer de juny al 30 de novembre i no és gaire freqüent que els sistemes tropicals assoleixin la categoria d’huracà a final d’octubre i manco que toquin terra. Zeta, en aquest sentit, també és extraordinari, en 170 anys de mesures és el sisè huracà que toca terra als EUA en un mes d’octubre.

29/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris