X

Rècord de contagis a escala nacional: 23.580 positius en un sol dia

13 comunitats ja apliquen alguna classe de confinament i Madrid vol un tancament només per dies

29/10/2020

Rècord de contagis a escala nacional: 23.580 positius en un sol dia

Rècord de contagis en un dia: 23.580 positius en les darreres 24 hores. L’evolució de la pandèmia segueix la mateixa tendència, si més no amb alguna nota diferent: “hi ha una certa ralentització en alguns territoris, però no ens podem confiar, de moment”, ha dit el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. 

La incidència, ha remarcat Simón, continua desfermada: 468 casos per cada 100 mil habitants. Dades que fan girar la vista sobre l’impacte que això té damunt les UCIS, on en algunes regions, com Madrid, Castella i Lleó o Navarra, l’ocupació frega el 40 per cent. A Melilla és encara pitjor i tenen el 64% dels llits d’UCI ocupats.

Sobre les noves morts en els darrers 7 dies, 790 persones han perdut la vida per mor del coronavirus. Tot això en un dia en què hem sabut que ja són 13 les comunitats autònomes que apliquen alguna classe de confinament, bé sigui de tota la comunitat o per municipis. El darrer territori a anunciar més severitat és Catalunya, que es confina perimetralment. Més encara: tancaran municipis sencers durant el cap de setmana. També tanquen centres comercials i es restringeix encara més la cabuda a les botigues. Se suspenen les activitats d’oci i la cultura: “hem de fer aquest tancament social, la mobilitat es restringeix a les qüestions essencials”, ha declarat Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat. 

Altres comunitats que es tanquen són les dues Castelles fins al 9 de novembre. Madrid, en canvi, es desmarca dels seus veïnats i ha demanat un confinament per dies: la idea de la presidenta Ayuso és confinar  la Comunitat de Madrid pel pont de Tots Sants i pel de l’Almudena

 

29/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris