X

A les Illes només es reciclen un 25% dels envasos

Entitats ecologistes demanen que als contenidors grocs es puguin llançar altres materials a banda del plàstic, així com marca la Llei de Residus

30/10/2020

A les Illes només es reciclen un 25%25 dels envasos

Només un 25% dels envasos es reciclen a les Illes. La plataforma “Per una mar sense plàstic” denuncia que l’actual sistema de reciclatge és ineficient.

Les entitats ecologistes demanen que es desplegui amb urgència la Llei de Residus, que preveu canvis en aquest sentit, com per exemple que el contenidor groc deixi de ser només per a envasos lleugers i pugui recollir diferents materials, com metalls (i poder-hi ficar, així, objectes de tot tipus fets de plàstic i d’altres com, per exemple, paelles).

El Consell de Mallorca, per ara, prioritza millorar en el reciclatge de matèria orgànica. Precisament, la recollida de matèria orgànica, amb la pandèmia, ha arribat a baixar un 50%.

En total, a la planta de reciclatge de Tirme han arribat un 28% manco de residus que el mateix període de l’any passat. I això també té conseqüències negatives, perquè es deixa de generar energia. Per ara, a Tirme s’han tractat 97.000 tones manco de rebuig i 1.600 tones manco d’envasos.


La llei de residus balear arriba al Tribunal Superior de Justícia
Només 15 municipis balears tenen les seves deixalleries adaptades a la nova Llei de residus

30/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris