X

Sanitat comunica 25.595 nous contagis per coronavirus i 239 noves morts

Madrid és l'única comunitat que, malgrat l'alta incidència, ha aplicat un tancament perimetral de només tres dies

30/10/2020

Sanitat comunica 25.595 nous contagis per coronavirus i 239 noves morts

A tot Espanya, Sanitat comunica gairebé 25.595 nous contagis per coronavirus en 24 hores i també 239 noves morts. Per afrontar la duresa d’aquesta segona onada, moltes comunitats autònomes ja han decidit tancar de manera perimetral.

14 comunitats autònomes. Més de 41 milions d’habitants d’Espanya encaren aquest pont confinats de forma perimetral. La imatge que ens deixa gran part del país és aquesta: carrers buits, estacions de tren controlades, bars i restaurants tancats. Una sensació molt semblant a la del març passat.

Galícia, que ja tenia zones tancades perimetralment, n’ha afegit més: Santiago de Compostel·la, Ferrol, La Corunya, Pontevedra, Vigo i Lugo i també 16 localitats. Algunes de les seves estacions presentaven aquest aspecte. A Catalunya aquest cap de setmana els ciutadans no podran sortir dels seus municipis i durant quinze dies no podran sortir de la comunitat autònoma.

Madrid és l’única comunitat que, malgrat l’alta incidència, ha aplicat un tancament perimetral de només tres dies, tot i que les autoritats sanitàries han avançat que té poca efectivitat. Per la seva banda, el ministre de Sanitat continua descartant els confinaments domiciliaris. Tot això, en un dia, en què Sanitat ha notificat 25.595 casos nous de Covid-19 i 239 noves morts.

I si donam una ullada a Europa, la situació no és gaire més encoratjadora. Immersos en la segona onada del virus, països com França avui comencen també el seu tancament perimetral per intentar evitar un col·lapse dels hospitals. Ho veis a les imatges: els carrers estan completaments buits. Els bars i restaurants continuaran tancats i la mobilitat restringida si no es té una causa justificades, com anar a fer feina, el metge o cuidar d’una persona dependent. Alemanya, que fa dies que té rècord de contagis, també ha decidit tancar establiments d’hostaleria i discoteques tot el mes de novembre.

 

 

30/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris