X

Balears duplica en un mes el percentatge de PCRs positives

la taxa de positivat augmenta considerablement i se situa en el 6,43%

31/10/2020

Balears duplica en un mes el percentatge de PCRs positives

EFE/Emilio Naranjo

La situació hospitalària per Covid-19 a les Illes es manté estable aquesta setmana. Aquest dissabte Salut ha notificat 5 ingressos més a planta, d’un total de 152 persones, i un ingrés menys a UCI (49 en total). A més, s’han registrat 23 altes hospitalàries i hi ha 161 persones curades a Atenció Primària.

Per illes, en aquests moments hi ha 100 ingressos a planta actius a Mallorca (39 a UCIs actives), a Eivissa són 51 els pacients ingressats (cinc a UCIs actives), mentre que a Menorca hi ha una persona ingressada a planta (cinc a l’UCI).

D’altra banda, s’han registrat un total de 218 PCR positives en les últimes 24 hores, una més que aquest divendres, i la taxa de positivitat se situa en el 6,43%. En un mes s’ha duplicat el percentatge de PCR’s que han donat positiu a les Illes. Segons el darrer informe d’epidemiologia, amb dades de fins al passat diumenge, la taxa era del 8,7 per cent, més del doble que la setmana del 28 de setembre que va ser del 4,3 per cent. De llavors ençà, la taxa de positivitat ha seguit augmentant. No és millor la incidència acumulada a les diferents zones bàsiques.

Respecte a les PCR realitzades, des de l’inici de la pandèmia s’han fet un total de 346.990 proves a Balears.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Quant als contagis a les residències de persones majors, actualment hi ha 65 usuaris i 39 professionals amb contagi actiu, així com 39 residents hospitalitzats a causa de la COVID-19. Salut no ha comptabilitzat cap nova defunció a centres residencials en les últimes 24 hores, per la qual cosa es mantenen en 178 les morts a causa de la pandèmia a residències. Respecte als professionals sanitaris, n’hi ha 68 amb contagi actiu i 203 casos en vigilància.

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris