X

Arriben tres pasteres a Cabrera i a Portocolom amb 46 migrants a bord

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil ja han activat la recerca perquè es preveu que se'n localitzin més durant les pròximes hores

31/10/2020

Arriben tres pasteres a Cabrera i a Portocolom amb 46 migrants a bord

La Guàrdia Civil ha interceptat aquest dissabte tres noves pasteres amb 46 migrants a Mallorca i a Cabrera, segons ha confirmat la Delegació del Govern a Balears. El Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha interceptat al voltant de les 01.15 hores dues embarcacions tipus pastera a unes 15 milles al sud de Cabrera ocupades per 30 migrants (15 ocupants a cada una). Les dues barques havien estat detectades prèviament pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). A més de la Guàrdia Civil, s’ha mobilitzat Salvament Marítim. Els 30 migrants han estat rescatats i traslladats al Dic de l’Oest, al Port de Palma, on han arribat al voltant de les 04.30 hores d’aquest dissabte.

Hores després, passades les 05.00 hores, l’Institut Armat ha interceptat 16 migrants més a Portocolom (Felanitx), a bord d’una pastera que encara no ha estat localitzada. Els agents creuen que l’embarcació està a la deriva. La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu prop de la zona del Llevant de Mallorca per si haguessin arribat més embarcacions.

És el tercer dia consecutiu d’arribada de pasteres a les Illes. Ahir ja en varen arribar 13, a Mallorca, Cabrera, Eivissa i Formentera, amb 201 migrants a bord. I el passat dijous n’arribà una a Formentera. Així, superam ja el milenar de migrants enguany, en concret i sumant les d’avui, han arribat 1.193 migrants a bord de 91 pasteres.

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris