X

Mor l’escriptor Javier Reverte als 76 anys

Especialitzat en literatura de viatges, va treballar tres dècades com a corresponsal de premsa i va assolir un gran èxit amb la 'Trilogía de África'

31/10/2020

Mor l’escriptor Javier Reverte als 76 anys

El periodista i escriptor Javier Reverte, autor de la Trilogía de África entre altres llibres de viatges, ha mort a Madrid als 76 anys d’edat

Javier Martínez Reverte, que signava les seves obres com Javier Reverte, va estudiar filosofia i periodisme, professió que va exercir durant gairebé 30 anys, treballant com a corresponsal de premsa a Londres, París i Lisboa i com enviat especial en nombrosos països. També va treballar com a articulista, cronista polític, entrevistador, editorialista, reporter del programa En Portada de TVE i subdirector del diari Pueblo.

Javier Reverte va obtenir un gran èxit de vendes amb els seus llibres de viatges amb especial esment per a la seva Trilogía de África, formada per El sueño de África, Vagabundo en África i Los caminos perdidos de África.

Aquesta trilogia va permetre a Reverte aconseguir la seva vella aspiració de dedicar-se per complet a la literatura, i va reservar els seus escrits periodístics a col·laboracions puntuals amb diversos mitjans de comunicació.

Reverte també ha publicat la Trilogía de Centroamérica, formada per tres novel·les que transcorren a Nicaragua, Guatemala i Hondures. Ha escrit més de vint llibres basats en viatges, més de deu novel·les, quatre memòries i biografies i quatre poemaris.

Enguany, just abans de declarar-se la pandèmia, va sortir la seva darrera obra: Suite italiana. Moltes personalitats del món de la cultura ja han manifestat el condol per la seva mort.

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris