X

Contenidors cremats i enfrontaments policials arran de l’augment de restriccions

El 87% de la població està en confinament perimetral, una mesura que el Govern espanyol ha pres per evitar els desplaçaments durant el pont de Tots Sants

31/10/2020

Contenidors cremats i enfrontaments policials arran de l’augment de restriccions

S’intensifiquen els controls policials a la Península. Amb el 87 per cent de la població en confinament perimetral, es volen evitar desplaçaments pel pont de Tot Sants. Hi ha més restriccions i també més protestes en contra. A ciutats com Salamanca, Burgos i Barcelona s’han produït aldarulls.

A Barcelona, una protesta contra les restriccions va acabar divendres vespre amb cinquanta contenidors cremats, dues botigues saquejades, catorze detinguts i trenta ferits, la majoria policies. Les convocatòries inicials eren d’empresaris de la zona i negacionistes del coronaviurus. Però segons els Mossos d’Esquadra, grups d’extrema dreta varen acabar originant els aldarulls.

També a Burgos, una concentració en contra del confinament perimetral de Castella i Lleó i el toc de queda acabava amb enfrontaments amb la policia i més de cent contenidors cremats.  És la resposta d’alguns grups a l’augment de restriccions.

A 13 comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla, no s’hi pot entrar ni sortir, excepte per causes justificades. A Madrid, Ayuso avui ha reivindicat la seva decisió d’aplicar aquest confinament perimetral només durant el pont de Tots Sants.

El pont es fa només a sis comunitats, que han passat el festiu de demà a dilluns. Però arreu del país s’han intensificat els controls per evitar viatges. També es fan controls als aeroports, i estacions de tren, enguany molt més buides del que seria habitual.


Controls a les carreteres espanyoles per fer complir els tancaments perimetrals
Sanitat comunica 25.595 nous contagis per coronavirus i 239 noves morts

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris