X

El Regne Unit es confinarà per segona vegada

Àustria ha anunciat un toc de queda a tot el país i el tancament d'hotels i restaurants

31/10/2020

El Regne Unit es confinarà per segona vegada

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat un confinament nacional per al Regne Unit d’un mes de durada, des de dijous que ve fins al 2 de desembre, a causa de les alarmants dades de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta mesura, que posa fi a l’estratègia de restriccions locals per la qual havia apostat el govern conservador britànic, suposarà el tancament obligat dels comerços i negocis no essencials, així com de tota l’hostaleria, encara que escoles i universitats continuaran obertes.

L’anunci de Johnson arriba el mateix dia en què el Regne Unit ha anunciat que ha superat el milió de casos confirmats en laboratori des que va esclatar la pandèmia, amb 21.915 nous positius en les últimes 24 hores que eleven el total a 1.011.660.

El primer ministre va justificar la mesura amb l’argument que si no es produeix ara el tancament pot col·lapsar la sanitat pública britànica (NHS), sotmesa ja una forta pressió per l’augment de casos en les últimes hores.

“Els comerços no essencials i els recintes d’entreteniment tancaran, i els pubs i restaurants hauran de tancar excepte per a servir menjar a domicili”, va assenyalar Johnson, abans de puntualitzar que els llocs de treball per a la gent que no pugui treballar des de casa, com la construcció, sí que continuaran oberts.

Toc de queda a Àustria

El Govern d’Àustria ha anunciat un nou confinament, més moderat, a partir del dimarts, 3 de novembre i durant un mes, amb restriccions de moviment i contactes privats, així com el tancament d’hotels i locals de gastronomia, oci i culturals, entre altres mesures.

Entre altres, s’imposa un toc de queda a partir de les 20.00 hores locals per a impedir les trobades i festes privats nocturns, però es permet sortir de casa de manera individual per a passejar, fer esport i treballar.

Les noves restriccions regiran fins al 30 de novembre i l’esperança és que “assorteixi l’efecte desitjat d’aconseguir un descens massiu de les xifres de contagi, per a poder alleujar-les gradualment al desembre”, va destacar el canceller federal d’Àustria, Sebastian *Kurz, en una roda de premsa televisada.

El cap de govern es va referir a la sostinguda acceleració del ritme de contagis per coronavirus, així com el creixent nombre de pacients de covid-19 hospitalitzats i en vigilància intensiva, amb el risc que se superi la capacitat de les clíniques.

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris