X

Ell era Bond, James Bond

Mor als 90 anys Sean Connery, el primer actor que interpretà l'agent 007

31/10/2020

Ell era Bond, James Bond

Ell era Bond, James Bond. El món de la cultura està de dol per la mort d’un dels referents i mites del cinema. Sean Connery ha mort a les Bahames als 90 anys. Com a record sempre quedarà el seu talent com a actor, el seu carisma i atractiu. I, sobretot, el personatge que el va catapultar a la fama al 1962: l’agent 007.

No va ser l’únic Bond de la saga, però sí el primer que arribà als cinemes. I el més mític. Era l’any 1962, tenia 32 anys i a partir del paper del superagent, Sean Connery va adquirir fama mundial, tot i que abans ja tenia una bona carrera. Res comparable amb el que va venir després del Doctor No.

Es va convertir en un aclamat actor i alhora en un dels homes més atractius del planeta. El major guardó que va rebre a la seva carrera va arribar gràcies a Els Intocables d’Eliot Ness, al 1987: una estrella com ell, guanyava el premi a millor actor secundari.

El catàleg de grans èxits a la taquilla és inacabable: Marnie, Robin i Marian, Indiana Jones i l’última croada, El nom de la rosa, L’home que volia ser rei, Hitchcock... Així com la crítica: Lumet, Huston, de Palma, o Spielberg.

També va rodar a Mallorca al 1964 La mujer de paja, i va passar uns dies de vacances a Cala Rajada. Tot i ser declarat independentista escocès, va acceptar rebre el títol de Cavaller per part de la reina Isabel II. I va protagonitzar polèmiques declaracions de caire masclista. Però ni això podia enfosquir la seva àuria d’estrella d’un altre temps, quan el cinema era un lloc de culte i de masses, i ell, allà, sí que va ser-ne el rei.

31/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris