X

Primer cap de setmana amb toc de queda a mitjanit

Un equip d'IB3 televisió ha sortit a patrullar amb la policia local de Manacor

01/11/2020

Primer cap de setmana amb toc de queda a mitjanit

Primer cap de setmana amb toc de queda a la mitjanit a tot Mallorca, i la ciutat de Manacor, amb el perímetre tancat. Un equip d’IB3 televisió ha sortit a patrullar amb la policia local del municipi, per comprovar que es respecten les mesures imposades.

Els agents comencen el torn i fan una primera ullada pels carrers de Manacor. Comproven que tothom dugui les mascaretes posades i que els grups siguin com a molt de sis persones. Els locals, a les 22h de la nit han de tancar.

La gent comença a variar els hàbits, ara es troben abans perquè la sortida de dissabte nit no se’ls faci curta. Els restauradors resignats entenen que és un bé per a tothom. S’ha de frenar l’augment de contagis per coronavirus.

La ronda durarà hores, també han de vigilar les entrades i sortides de la ciutat. Amb la col·laboració de la Policia Nacional aturen els conductors, han de justificar el motiu del viatge, si són residents de Manacor. No han hagut de posar moltes sancions.

I de Manacor, següent aturada a la ciutat de Palma. A les onze de la nit, els bars i restaurants comencen a demanar a la clientela que s’afanyi, han de recollir i tancar per ser a casa a la mitjanit. A alguns clients els passa el vespre sense adonar-se’n i després frisen per tornar abans del toc de queda.

Palma és ben buida, els principals nuclis de festa els caps de setmana estan deserts. També els polígons, amb emblemàtics locals d’actuacions en directe tenen la persiana abaixada. Només queda algun despistat pel carrer, que continuarà la festa de Halloween al seu domicili. Tot, respectant les restriccions del toc de queda.

Poques famílies fent el ‘crit o confit’

Només unes hores abans, cap a les 19 hores, a la Plaça d’Espanya hi ha grupets de famílies disfressades. És Halloween i van a comerços i cases a demanar dolços. El ‘crit o confit’, per molts, ja és una tradició més cada any. Però enguany, es veuen moltes manco persones del que seria habitual. Molts han preferit quedar a casa.

Les famílies, en general, segueixen les normes. N’hi ha que duen màscara davall la disfressa i els grups de persones són reduïts. Molts pares s’estimen més que els fills no vagin casa per casa i els compren totes les llepolies a un comerç. D’altres les duen directament de casa i només van a fer una volta per la ciutat.


S’endureixen les restriccions a Manacor
Carrers buits, protestes i presència policial durant el primer dia de tancament perimetral de Manacor
El Govern retarda a les 00.00h el toc de queda: “Si la situació sanitària no millora, ho haurem de rebaixar”

01/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris