X

L’APBEB, creada per fomentar una feina segura als esdeveniments

Volen col·laborar amb el Govern per establir protocols que afecten al sector

01/11/2020

L’APBEB, creada per fomentar una feina segura als esdeveniments

La crisi sanitària ha afectat gairebé tots els sectors econòmics, entre ells, els relacionats amb les noces i els esdeveniments. Per fer front a la pandèmia es va crear a les Illes l’APBEB, una associació de professionals. Hi participen empreses de tots els àmbits d’aquest món per fomentar una feina segura i eficient.

Pedro Llabrés, per exemple, és propietari d’un taller floral. Per aquesta època habitualment està acabant d’arreglar rams per a les darreres noces de la temporada. Enguany però, la pandèmia l’ha deixat gairebé sense feina. Assegura que enguany tenia contractades 130 noces i només n’ha pogut fer 10. La crisi, diu, els ha afectat notablement enguany perquè tenien moltes bodes de fora.

La seva empresa és una de les 87 que des de finals de maig formen part de l’APBEB, una associació creada arran de la pandèmia, per agrupar empreses que fan feina al sector de les bodes i els esdeveniments. “Vàrem crear l’associació per poder col·laborar amb el govern balear amb el tema dels protocols que afecten al nostre sector, que se’ns reconegui com a un sector important dins l’economia balear, i intentar fer feina d’una manera segura i eficient”, afirma. Des de l’associació asseguren estar en constant contacte amb les administracions per analitzar la situació del sector, però creuen que no s’ha pensat en ells amb les noves restriccions.

Per poder mantenir el seu negoci, Pedro s’ha hagut de reinventar. Ho ha fet principalment a través de les xarxes socials i amb entregues a domicili.  “He incrementat la capacitat i la feina i esteim intentant tranformar el negoci i diversificar clients”, comenta. Ara, espera remuntar un poc amb les vendes de Tots Sants, tot i que sap que les restriccions afectaran també els floristes.

01/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris