X

Setmana de vent, niguls i plugims, però gens de fred

La temperatura no davallarà gaire, la màxima se situarà entorn de 20-22 ºC i la mínima pujarà per damunt de 15 ºC

02/11/2020

Setmana de vent, niguls i plugims, però gens de fred

Acaba l’estiuet de Tots Sants. Acabam d’encetar la setmana amb temps molt plàcid, estable, amb cel poc ennigulat i amb boires i niguls baixos els matins. Tot això amb temperatura a migdia molt suau i vent fluix. Però l’anticicló damunt les Illes té les hores comptades, es desplaça cap a l’oest, i se centrarà a l’interior nord de l’Atlàntic.

Lluny del centre de l’anticicló i la dorsal en altura passarem a tenir un temps dominat per l’arribada d’aire fred al nord i oest de la Península Ibèrica i per la formació d’una àrea de baixes pressions que indirectament afectaran l’arxipèlag.

A Balears el canvi de temps no serà tan destacat com el que tendran a la península però així i tot hi haurà una situació ben diferent a partir de demà capvespre.

El temps estarà dominat, a partir del vespre de dimarts a dimecres, pel vent de component est, un augment de la humitat i més niguls, amb precipitacions febles sobretot al sud.

La temperatura no davallarà gaire, la màxima se situarà entorn de 20-22 ºC i la mínima pujarà per damunt de 15 ºC. Seran dies de poca oscil·lació tèrmica, tot el contrari del que va passar la setmana passada.

Així per tant, dilluns i dimarts matí, temps assolellat amb boira a primera hora, màximes entre 22 i 24 ºC, vent fluix del sud.

Dimarts a vespre canvia la situació amb el gir del vent a NE que es reforçarà, forta maror, Cel més tapat i 4 gotes.

Dimecres serà quan notarem més el canvi, cel tapat, pluja feble a Eivissa i Formentera i qualque gota a Mallorca. Vent de component est moderat amb cops forts , forta maror i àrees de maregassa.

Dijous cel més cobert al sud, qualque precipitació i temperatura estable.

Divendres puja la temperatura, basca. Dia lleig, continuarem amb el cel tapat.

02/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris