X

Ciutadella triplica les ajudes socials directes per la crisi sanitària

El perfil del demandant s'amplia amb la incorporació com a demandants de persones del sector turístic

02/11/2020

Ciutadella triplica les ajudes socials directes per la crisi sanitària

Els Serveis Socials de Ciutadella han hagut de contractar tres treballadors més per atendre totes les persones sense ingressos, com a conseqüència de la crisi sanitària. El municipi ha triplicat enguany les ajudes econòmiques directes per a habitatge i manutenció, que ariben ja fins als 730.000 euros. L’any que ve, l’Ajuntament té intenció de duplicar el pressupost social.

El perfil de demandant d’una ajuda social ha canviat molt del passat 14 de març, moment en què començà la pandèmia. A l’edifici de Serveis Socials de Ciutadella ara hi entren persones del sector turístic que inesperadament van quedar sense ingressos i no han tingut altra opció.

Si l’any passat l’Ajuntament atorgà 170.000 euros en ajuts, enguany s’hi han hagut d’afegir 410.000 més de manera extraordinària, ja que els demandants també s’han triplicat, han passat de 206 a 693. I l’any que ve, ja està previst que la partida ordinària es dupliqui.

Enguany ja s’ha reforçat el personal en una administrativa, una treballadora social i una psicòloga a mitja jornada, perquè les ajudes no només són econòmiques sinó també de suport psicològic.

02/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris