X

UGT denuncia davant la Inspecció que les treballadores de la residència Sèniors d’Inca fan torns de feina de 12 hores

El sindicat critica que una sola cuidadora hagi d'atendre 18 residents grans dependents durant una jornada de feina

03/11/2020

UGT denuncia davant la Inspecció que les treballadores de la residència Sèniors d’Inca fan torns de feina de 12 hores

Imatge d'arxiu d'una residència de gent gran. /EFE

UGT ha denunciat davant la Inspecció de Treball que els treballadors de la residència Sèniors d’Inca fan torns de feina de 12 hores. A part de la sobrecàrrega de feina física i emocional que suposa per les cuidadores, el sindicat critica que una sola persona pot arribar a atendre 18 residents grans depenents en un torn de feina.

Una denúncia que ha arribat a IB3 Ràdio quan la residència Sèniors d’Inca ha deixat d’estar intervinguda pel Govern ja que no hi ha cap cas de la Covid-19. Des de l’inici de la pandèmia, al centre han mort 13 usuaris per coronavirus i 75 s’han contagiat. Pel que fa als professionals, 23 han passat la malaltia.

La responsable del sector de la dependència d’UGT, Marta Balcells, explica que “aquests torns de feina són una barbaritat per la sobrecàrrega de feina que suposen per les treballadores”. Balcells també lamenta que “es culpabilitzi les treballadores dels contagis i que augmentin les sancions, sobretot en aquelles residències gestionades per empreses privades”.

Situació al centre de Sant Joan

En el cas de la residència Sèniors Sant Joan, UGT assegura que “els treballadors reben coaccions per no parlar amb els mitjans de comunicació. Això passa a un país on existeix la llibertat expresio. Crec que sempre que no s’atempti a confidenciliatat dels residents, és una opció comunicar-ho oponió pública”.

Segons Balcells, aquesta situació, a més dels salaris baixos, està provocant que les treballadores deixin el sector; un sector precari i molt feminitzat.

La versió de Sèniors

Segons la multinacional Sèniors, no tenen coneixement que UGT hagi interposat cap denúncia davant la Inspecció de Treball. Assegura que els treballadors no s’han queixat pels torns de feina de 12 hores. Pel que fa al cas de la residència de Sant Joan, l’empresa diu que els treballadors tenen llibertat d’expressar les seves queixes.

03/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris