X

Vila dóna l’opció a bars i restaurants d’ocupar la via pública

Es pot fer servir també la zona d’aparcaments com a terrassa, però, de moment, no o hi ha càrrega i descàrrega

03/11/2020

Vila dóna l’opció a bars i restaurants d’ocupar la via pública

L’Ajuntament d’Eivissa ja ha tramitat les primeres cinc sol·licituds d’ocupació de via pública, on fins ara no es permetia, de bars, cafeteries o restaurants. Una comissió s’encarrega resoldre-les de manera ràpida. El consistori vol ajudar un sector que, diu, sofreix les restriccions per la pandèmia.

El Mar a Vila, a l’avinguda d’ignasi Wallis, és un dels negocis que ha sol·licitat l’ocupació de via pública i els han concedit. Han ampliat la capacitat de la terrassa, respectant un espai perquè els vianants hi puguin passar. També disposa de terrassa interior, però abans de la pandèmia podia acollir desenes de persones al seu interior. Amb aquestes autoritzacions de caràcter temporal, Vila dona l’opció d’ocupar places d’aparcament, però en aquest punt de l’avinguda d’Ignasi Wallis hi ha una zona de càrrega i descàrrega. El Mar a Vila i altres bars del seu entorn demanen poder ocupar la via.

Les peticions d’ocupació es fan al departament de Comerç de l’ajuntament. Alguns negocis encara no s’han assabentat d’aquesta opció.

Fins fa poques setmanes, el Bide Bide, al carrer de Josep Maria Quadrado, només podia treballar a l’interior. Després d’una obra d’ampliació de la vorera, ja té terrassa. Això sí, per la seva ubicació té limitacions per ampliar-la cap a la via.

Els sol·licitants d’ocupació de via pública estan exempts de pagar-la. Les autoritzacions tenen caràcter temporal i deixaran d’estar en vigor una vegada es pugui tornar a fer servir l’interior dels locals.

03/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris