X

El Consell de Mallorca torna a rebutjar la comissió d’investigació pels abusos als menors tutelats

És la tercera vegada que els partits d'esquerra tomben la proposta de l'oposició

03/11/2020

El Consell de Mallorca torna a rebutjar la comissió d’investigació pels abusos als menors tutelats

Per 16 vots a favor i 17 en contra, el ple del Consell de Mallorca ha tornat a rebutjar la proposta de l’oposició de crear una comissió d’investigació sobre els menors tutelats per l’IMAS, víctimes d’explotació sexual. És la tercera vegada que els partits del pacte d’esquerres tomben aquesta inciativa, dues al Consell i una al Parlament, el passat mes de febrer.

Segons l’oposició, la comissió d’investigació és la figura més adequada per dirimir les responsabilitats polítiques sobre aquests casos. De fet, PP, Ciutadans, el PI i VOX han citat l’informe de la comissió d’experts, on s’apunta a deficiències en els protocols d’actuació, per justificar la seva petició.

L’equip de Govern insular, en canvi, continua defensant que el Consell Rector de l’IMAS té potestat, mitjançant una comissió política, per analitzar si es va actuar correctament a l’hora de detectar i aturar els casos d’abusos sexuals d’infants que están sota la tutela de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. El president d’aquesta institució, Javier de Juan, ha acusat l’oposició “d’exposar el menors” per treure’n rèdit polític.

03/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris