X

Llum verda al rescat públic d’Air Europa per 475 milions d’euros

Els empleats que té la companyia a Mallorca creuen que el rescat és una bona notícia, però estan pendents de la lletra petita del pla de viabilitat

03/11/2020

Llum verda al rescat públic d’Air Europa per 475 milions d’euros

Llum verda al rescat públic d’Air Europa. L’aerolínia del grup Globàlia podrà disposar de 475 milions d’euros a través de dos préstecs: un de participatiu, de 240 milions i un d’ordinari, de 235 milions. Uns doblers, a càrrec del fons de suport a la solvència d’empreses estratègiques, que s’hauran de retornar en un màxim de 6 anys. És la primera operació d’aquest tipus que autoritza el Consell de Ministres des de la creació d’aquest fons el passat mes d’agost.

El rescat públic aporta 75 milions d’euros més dels que Air Europa va sol·licitar el mes de setembre, per l’empitjorament de la situació. Per accedir als préstecs, l’aerolínia de la família Hidalgo haurà d’acceptar diverses condicions: la societat estatal de participacions industrials, la SEPI, podrà nomenar dos consellers dins el Consell d’Administració. A més, podrà decidir sobre el nomenament del CEO i sobre possibles regulacions de llocs de feina dins la companyia. A Mallorca hi treballen 800 persones, és la segona base més imporant del país per darrere de Madrid.

Els empleats creuen que el rescat és una bona notícia, però estan pendents de la lletra petita del pla de viabilitat. El sindicat de pilots Sepla també ha mostrat la seva satisfacció pel rescat. Air Europa, diuen, és una empresa estratègica per la nostra economia.

03/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris