X

Condemnen a 80 dies de treballs comunitaris la propietaria de l’escoleta acusada de provocar lesions a una menor

La família de la nina ha anunciat que recorrerà la sentència per demanar la inhabilitació de la cuidadora

05/11/2020

Condemnen a 80 dies de treballs comunitaris la propietaria de l’escoleta acusada de provocar lesions a una menor

La sentència és especialment dura amb la propietària de l’escoleta. Diu que es va aprofitar de la seva condició de cuidadora i de la situació de desemparament de la menor, a qui qualifica de víctima silenciosa, per dur a terme els fets.

El jutge considera provat que l’acusada va agafar la nina i la va sacsejar fortament del braç, la va tirar a terra i li va pegar una galtada, i després la va deixar sense prestar-li més atenció. Una seqüència que va enregistrar en vídeo una veïna i va aportar al judici. A conseqüència dels fets, la nina va patir un cop a la mà.

Per tot això, el jutge considera que s’ha d’aplicar la pena màxima a la cuidadora per un delicte de lesions amb l’agreujant d’abús de superioritat. Com que no té antecedents, deixa la condemna en 80 dies de treballs comunitaris.

Una pena que la família de la menor considera insuficient. La seva advocada, Neus Canyelles, recorrerà la sentència a l’Audiència provincial. Com ja va fer al judici, demanarà la inhabilitació de la propietària de l’escoleta perquè no pugui exercir la seva professió.

La sentència també condemna la cuidadora a indemnitzar amb 100 euros la família de la menor pel dany moral ocasionat i li prohibeix dur armes de foc durant 3 anys. Arran dels fets, l’escoleta, situada a Son Gotleu va haver de tancar la persiana.

05/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris