X

El Govern, disposat a assumir el cost de les proves ràpides a ports i aeroports

L'objectiu: aconseguir que les Balears tenguin el cartell de "destinació segura"

05/11/2020

El Govern, disposat a assumir el cost de les proves ràpides a ports i aeroports

Reunió entre el sector hoteler i el Govern per reprendre l’activitat turística al més aviat possible. Tant la presidenta Armengol, com el conseller de Turisme, s’han assegut amb representants hotelers per avançar un pla conjunt de reactivació del turisme segur. Negueruela preveu que la reobertura serà devers Setmana Santa, al mes de març. L’objectiu del Govern és tenir un major control als ports i aeroports de les Illes per aconseguir que les Balears tenguin el cartell de “destinació segura”.

Turisme sí, però amb totes les garanties de seguretat. Aquesta és la premissa del Govern. Per aconseguir-ho, està disposat a assumir el cost de tests ràpids dels ports i aeroports de les Illes. Que es realitzarien tant a turistes estrangers com també nacionals. L’opció principal és que els turistes arribin amb la prova realitzada. Però en cas que no sigui així, es farien aquests tests d’antígens. Cal recordar, però, que aquesta és una competència que pertany al Govern central. I ha de ser aquest qui n’autoritzi la mesura. L’important, tant per al Govern com per als empresaris del sector, és situar les Balears com una destinació segura al mercat.

I mentre aquest turisme arriba, el conseller confia en una pròrroga dels ERTO. La vista està centrada ara a reactivar el sector al més aviat possible, pels volts de Setmana Santa. Aquesta és la previsió del conseller de Turisme. Negueruela també s’ha reunit amb les principals cadenes hoteleres per començar a dissenyar les estratègies per salvar la temporada del 2021.

 

05/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris