X

Alaior, el primer municipi de Menorca a tenir comerços catalogats

Fins ara, ja s'han identificat 151 negocis de 24 municipis de les Illes

06/11/2020

Alaior, el primer municipi de Menorca a tenir comerços catalogats

Alaior, Manacor i Santa Eulàlia seran els tres primers municipis de les Illes a catalogar els seus comerços de proximitat. El Govern pretén distingir els que tenguin més història, patrimoni o els més arrelats per així contribuir a la reactivació econòmica. I és que la història d’un poble s’explica també a través dels seus negocis.

Can Candu és un negoci familiar amb més de 135 anys d’història a Alaior i que ha passat per 4 generacions. Els armaris i els taulells són els mateixos des que va obrir l’any 1886 com a botiga de comestibles. En les èpoques de més dificultat, els clients pagaven quan podien i va ajudar moltes famílies a sobreviure. Amb el pas del temps, s’ha adaptat i avui és una botiga de tèxtils.

Una família d’artesans va obrir la pastisseria Can Sintes l’any 1988. Ara el regenta la segona generació. Són alguns dels 6 negocis de proximitat d’Alaior que es pretenen catalogar per reactivar el petit comerç. Ja sigui reconeixent els que estan arrelats, si tenen un ofici singular; amb història, si tenen més de 75 anys de vida; o amb patrimoni, per la seva arquitectura. Aquells que compleixin les tres categories seran considerats comerç emblemàtic.

Alaior és el primer municipi de Menorca a tenir comerços catalogats. Fins ara, ja s’han identificat 151 negocis de 24 municipis de les Illes.

06/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris