X

L’espera continua per el resultat de les eleccions als EUA

Tota punta a una victòria de Biden, però Donald Trump sembla determinat a continuar batallant

07/11/2020

L’espera continua per el resultat de les eleccions als EUA

El resulat de les eleccions a la presidència dels Estats Units continua sense definir-se en espera que 6 dels 50 Estats del país acabin de comptar els vots. ENTREN COES Cada vegada però sembla més propera la victòria de Joe Biden. Les paperetes que queden per comptabilitzar, majoritàriament vot per correu, cauen sobretot del costat del demòcrata. Ja va per davant en la majoria d’aquests indrets encara pendents. Donald Trump sembla determinat a continuar batallant, tot i les poques possibilitats de triomf. Ja pensa en què sigui el Tribunal Suprem qui “corregeixi com s’ha duit tot el procés a Pennsilvània”, segons va piular anit.

D’aquesta manera, segueix la tensa espera als Estats Units pels resultats de la cursa presidencial. Donald Trump ha tornat a fer a ús del seu compte de Twitter fins ben entrada la nit. Ha exclamat que la batalla legal ja ha començat i ha acusat Joe Biden de declarar-se guanyador; cosa que, diu, ell també podria fer. De fet, ja ho va fer dies enrere en acabar la nit electoral. El que ha dit Biden aquesta nit és que l’evolució dels resultats que aporten els 6 Estats on es compten vots apunten a una victòria demòcrata.

“Guanyarem aquestes elecions amb una clara majoria de la nació darrere de nosaltres. Hem aconseguit més de 74 milions de vots, permeteu-me que ho repeteixi, 74 milions de vots. És més del que cap candidatura presidencial mai no ha aconseguit en la història del país i el nostre total de vots encara creix.” Ha dit.

A Nevada, un d’aquests Estats pendents (hi falta per comtabilitzar al voltant del 7% del vot) s’hi han vist votants tornant a fer coa després de rebre aquest avís: TOTAL “Ens han informat que havíem de venir a comprovar-ho, ja que som en una llista de gent a qui els vots no s’haurien comptat.”

 

El secretari d’Estat d’Arizona, on ja s’han comptabilitats un 95% dels vots, ha dit que el recompte de les 235 mil paperetes pendents podria acabar durant el cap de setmana.

A Pennsilvània, clau pels seus 20 comissaris, aquest és el moment en què els voluntaris que fan el recompte de paperetes fan el jurament abans d’iniciar el seu torn de 12 hores. Només queda un 4% per ser escrutat.

S’han continuat veient, en les darreres hores, protestes en aquests Estats i a diferents ciutats d’arreu del Estats Units mentre el recompte de vots no acaba de finalitzar.

07/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris