X

Els polítics del món reaccionen a la victòria de Biden

Fan una crida a la feina conjunta

08/11/2020

Els polítics del món reaccionen a la victòria de Biden

Les reaccions a l’elecció de Biden s’han succeït durant tot el dia. Al voltant de les set de l’horabaixa, els presidents de la Unió Europea començaven a piular per felicitar el president electe. Charles Michel, president del Consell Europeu, feia una crida a reprendre la relació transatlàntica, refredada durant el mandat de Trump. És el moment de fer feina junts, destaquen, entre d’altres, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

Fora de la Unió Europea, Boris Johnson anima Biden a iniciar el diàleg… Ara mateix, els Estats Units són el gran aliat del Regne Unit després de la seva sortida de la Unió.

El president d’Israel, Benjamin Netanyahu, felicitava al seu compte de Twitter Joe Biden i Kamala Harris i els encoratjava a continuar amb l’aliança entre els dos països, de fet, poc després piulava per agrair a Trump tot el suport i la gran amistat que els ha unit els darrers quatre anys.

El que encara no vol congratular Biden és José Manuel López Obrador, president de Mèxic, assegura que vol esperar al recompte final de vots.

Les reaccions però, no han estat només polítiques. L’exassessor de Barack Obama s’emocionava en directe. El món de l’espectacle també s’ha unit a la celebració, centenars de celebritats com John Legend, Ellen DeGeneres o Lady Gaga que considera l’elecció com el major acte de valentia mai no vist.

Però no tot els elogis són per Biden i Harris, el secretari de Treball durant el mandat de Clinton ha agraït als nadius americans la seva alta participació a favor de Biden.

08/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris