X

La pandèmia i l’arribada de migració il·legal agreugen encara més la manca de policies a les Illes

Aina Calvo fa una crida a la responsabilitat individual i social per complir amb les normes per frenar la Covid-19

09/11/2020

La pandèmia i l’arribada de migració il·legal agreugen encara més la manca de policies a les Illes

La Federació d’Entitats Locals de les Illes, la Felib, i la Confederació Espanyola de Policia reclamen un increment de les plantilles dels cosssos i forces per frenar l’avenç de la pandèmia. D’aquesta manera s’uneixen a les crítiques del batle de Manacor. Miquel Oliver ha reconegut a l‘informatiu matí d’IB3 Ràdio que manquen efectius de Policia Nacional, Local i de la Guàrdia Civil per controlar el confinament perimetral del municipi. Oliver ha assegurat que a Manacor hi mancaven 5 policies abans de la pandèmia. L’Ajuntament va fer la petició a l’inici del tancament perimetral de més agents, però, segons el batle la Delegació del Govern central els va respondre que no n’hi havia.

El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes, Antoni Salas, assegura que “la preocupació del batle de Manacor és la que tenen els primers edils perquè les plantilles dels policies locals són escasses”.

Crida a la responsabilitat

La delegada del Govern central a les Illes, Aina Calvo, ha respost davant les crítiques de la manca d’efectius per part del batle de Manacor. En declaracions a IB3 Ràdio, Calvo ha fet una crida a la responsabilitat individual i social. “El confinament està plantejat en la responsabilitat individual i social de les persones; això és important. No podem tenir policies nacional, locals o Guàrdia civil darrera cada ciutadà, darrera cada veïnat o darrera cada finca de veïns”, ha assegurat la delegada del Govern central a les Balears.

Més queixes

Queixes de manca d’efectius del batle de Manacor i la FELIB a les quals s’ha afegit la Confederació Espanyola de Policia. El secretari de la CEP a les Balears, David Pola, afirma que “manquen 300 agents a l’arxipèlag“. Pola assegura que “les unitats on hi ha més mancança de policies són les d’ordre públic de Palma”. El responsable sindical demana també “la creació d’una unitat d’ordre públic a Eivissa i més agents per l’àrea de delictes tecnològics i en els punts de controls de fronteres”. “Fer complir la normativa estatal i autonòmica en relació a la Covid i gestionar l’arribada de migrants és una gran feinada”, assegura.

Fa anys que els sindicats de policia reclamen l’arribada de més agents a l’arxipèlag. Mentrestant, la FELIB fa feina amb el Govern per incrementar les plantillles de la policia local. Una de les opcions que s’estudia és la creació d’un borsí d’agents interins per acabar amb aquest dèficit a curt i mig termini.


El batle de Manacor denuncia la negativa de la Delegació de Govern davant la falta de recursos policials per fer complir el confinament

09/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris