X

Energy Control detecta dues noves drogues desconegudes a Mallorca malgrat la pandèmia

S'ha aixecat una alerta per la detecció d'unes substàncies d'efectes desconeguts

10/11/2020

Energy Control detecta dues noves drogues desconegudes a Mallorca malgrat la pandèmia

Amb el tancament de discotèques i locals de nit, organitzacions com Energy Control, que es dedica a minimitzar els riscos del consum d’estupefaents, han vist com el volum d’analítiques que fan ha baixat de manera notable. Encara es poden fer aquestes anàlisis, però de manera presencial i amb cita prèvia. Alerten que això suposa un perill perquè la gent continua consumint i adverteixen que han detectat a Balears el consum de dues substàncies potencialment perilloses i desconegudes.

Abans de la pandèmia era habitual trobar a l’interior de concerts multitudinaris i festivals de música, una paradeta d’energy control. Voluntaris de l’organització orientaven i analitzaven substàncies en zones d’oci nocturn per tractar, en la mesura del possible, minimitzar els riscs del seu consum. Aquesta només és una part de la seva feina, però era la més visible; i el tancament de l’oci nocturn l’ha fet desaparèixer.

Continua sent possible als seus locals. A Mallorca, es troba devora el mercat de Pere Garau. Per accedir-hi, els usuaris han de concertar cita prèvia. Un fet que ha reduït, i molt, les consultes. Tot i així, durant els darrers mesos, s’ha aixecat una alerta per la detecció d’una substància d’efectes desconeguts, i pròximament en publicaran una segona per la droga coneguda com a “tucibi”.

Només l’anàlisi de les substàncies i els testimonis dels que l’han consumit permetran conèixer millor els riscs del consum d’aquestes drogues.

10/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris