X

Autoritzat el marisqueig recreatiu de cranc blau a Mallorca

Les autoritats confien que permetre'n la captura ajudarà a frenar l'expansió de l'espècie exòtica

10/11/2020

Autoritzat el marisqueig recreatiu de cranc blau a Mallorca

Autoritzat el marisqueig recreatiu de cranc blau a Mallorca.  Aquest cranc comestible procedeix de l’Atlàntic i en pocs anys ha colonitzat airebé totes les zones humides de les Balears. Les autoritats confien que permetre’n el marisqueig ajudarà a frenar l’expansió de l’espècie.

L’animal es detectà per primer cop a les Balears fa 5 anys i s’ha escampat com taca d’oli per albuferes i zones humides de tot l’arxipèlag.  De moment, es permetrà el marisqueig de cranc blau a 11 punts de Mallorca: la Gola i el Torrent de Sant jordi a Pollença, s’Estany Gran i la Gola de s’Albufera de Muro, l’estany de Son Bauló, el Torrent des Revellar, el Torrent de na Borges, el Torrent de Canyamel, el Riuet del Port a Manacor, Cala Pi i ses Fontanelles.

No espermetrà capturar-ne a parcs naturals ni zones d’especial protecció que tenen plans propis per fer front a les invasores.

Per poder marisquejar cranc blau, primer s’ha de demanar autorització al departament de caça i pesca fluvial del Consell de Mallorca . L’autoritzció es pot demanar a partir de l’1 de desembre i els exemplars de cranc blau capturat no es poden vendre.

10/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris