X

Les obres de la nova depuradora d’Eivissa començaran en 2021

Ja ha començat el treball de camp per fer les expropiacions als terrenys on es construirà la nova planta

10/11/2020

Les obres de la nova depuradora d’Eivissa començaran en 2021

Ja ha començat el treball de camp per fer les expropiacions als terrenys on es construirà la nova depuradora de Vila. És un dels tràmits que mancaven per desbloquejar aquest projecte que els veïnats esperen des de fa dues dècades. Les obres es reprendran l’any que ve.

Les obres varen iniciar-se el 2017, però es varen paralitzar l’any passat perquè es feia necessari modificar el traçat de les canalitzacions. Aquest canvi implicava l‘expropiació de 26 terrenys principalment a Santa Eulària, però també a Sant Antoni. El conseller de Medi Ambient ha confirmat avui al Parlament que Tragsa ha iniciat les feines per realitzar les expropiacions aviat i que per tant les obres es podran reprendre el 2021. El Partit Popular ha recordat a l’executiu que l’actual planta fa que s’aboquin a la mar més de 5,5 milions de tones d’aigua mal depurada i ha instat el conseller de Medi Ambient a exigir a l’Estat que finalitzi l’obra amb urgència.

Segons un estudi del març encarregat pel Govern de les 79 depuradores de les illes s’observava que 8 d’elles no complien la normativa vigent: i 4 d’elles són a l’illa d’Eivissa: Vila, Sant Josep, Sant Joan i sa Cala de Sant Vicent. Concretament la depuradora de Vila està generant un 92% del cabdal mal depurat de les plantes que incompleixen a les illes. De fet fa ja vint anys que la infraestructura funciona malament i El Pla Hidrològic de Balears del 2001 ja preveia l’execució d’aquesta nova estació de depuració d’aigües residuals

10/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris