X

Les coves de Son Sunyer recuperen l’esplendor

S'ha retirat la vegetació que les ocultava després de 50 anys abandonades

11/11/2020

Les coves de Son Sunyer recuperen l’esplendor

Després de 50 anys abandonat, el jaciment arqueològic de Son Sunyer, a Palma, ha recuperat el seu esplendor. El consell de Mallorca ha subvencionat la neteja de la zona i la retirada de vegetació. Ara espera poder obrir al públic les coves funeràries que tenen més de 3.000 anys d’antiguitat.

Les varen excavar els habitants que vivien a Mallorca a l’edat del bronze per enterrar els seus éssers estimats. N’hi ha set, probablement una per cada família i estan ubicades al Pil·larí, prop de l’aeroport de Palma. Per donar sepultura als morts, havien de recórrer una distància de 3 quilòmetres des dels seus poblats.

En diferents excavacions arqueològiques, s’han descobert esquelets, ceràmiques i, fins i tot, botons fets amb ivori, ós d’elefant. Al segle passat, le coves s’utilitzaren per extreure marès i quedaren parcialment destruïdes. Després, foren abandonades durant 50 anys en una finca privada. Ara, s’ha netejat la zona i s’ha llevat la vegetació per tonar treure les coves a la llum.

Les feines s’han finançat amb 11.000 euros del Consell de Mallorca. Les feines les ha fet un equip de tres persones amb diagnòstic de salut mental de l’associació Es Gira-sol, en coordinació amb Amics de na Galera.

11/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris