X

Viatgers d’Alemanya o el Regne Unit hauran de presentar PCR negativa per entrar a les Balears

Armengol considera “fonamental” per a les Illes la exigència d’una PCR prèvia a viatgers internacionals

11/11/2020

Viatgers d’Alemanya o el Regne Unit hauran de presentar PCR negativa per entrar a les Balears

Espanya exigirà als viatgers internacionals procedents de països de risc que tingui una prova de PCR negativa en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya per a poder entrar al país, i la seva acreditació podrà ser sol·licitada al passatger en qualsevol moment, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Sanitat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat que és “un pas fonamental” per a les Illes. Armengol ha comparegut en roda de premsa per valorar els acords del Consell Interterritorial de Salut. Ha recalcat que aquesta mesura situarà les illes en “bona predisposició per a establir l’activitat turística amb més seguretat per a tots”.

Armengol ha explicat que afecta a tots els països amb més de 150 casos per 100.000 habitants d’incidència acumulada, la qual cosa significa que la majoria dels passatgers internacionals que vinguin a les Illes necessitarien aquesta PCR, excepte viatgers com els procedents de NoruegaFinlàndia, Irlanda i Grècia.

Ha posat com a exemples que actualment a Alemanya la incidència és de 270 casos,  Suècia de 300, al Regne Unit de 437, a Àustria de 795, a Bèlgica de 1.361,  Itàlia de 672, França de 887. Armengol ha dit que els turistes de tots aquests països “són benvinguts amb una PCR negativa des del seu país” i ha precisat que el control d’aquest criteri correspondrà al Ministeri de Sanitat, per mitjà del Servei de Sanitat Exterior.

La presidenta ha recalcat que 8 de cada 10 passatgers que arriben a les Balears són estrangers i ha posat com a exemple que si en 2019 van arribar 16,45 milions de turistes a l’Arxipèlag, 13,68 milions eren estrangers, que són el 88,2%.

Sobre els passatgers de comunitats autònomes confinades que viatgen a les Balears, Armengol ha assenyalat que “no poden venir” i ha al·legat que el control s’ha de fer en origen: “La ciutadania té l’obligació de complir la norma”, ha asseverat la presidenta, la qual afirma que els cossos i forces de seguretat han de controlar qui incompleix les mesures.

PCR negativa a partir del 23 de novembre

Aquesta mesura, que serà publicada demà dijous en el Butlleí Oficial de l’Estat (BOE) i entrarà en vigor el pròxim 23 de novembre, se suma als controls sanitaris que ja es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d’entrada, entre els quals troba el control de temperatura i el control visual.

D’aquesta manera, la novetat és que dins del Formulari de Control Sanitari que tot passatger ha d’emplenar abans de la seva entrada al país a partir d’ara es demanarà si disposa d’una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya. El document haurà de ser l’original, redactat en espanyol o anglès i podrà ser presentat en format paper o electrònic.

Quan el Formulari no s’hagi pogut emplenar telemàticament, a través del codi QR generat a través de la web www.spth.gob.es o de l’aplicació Spain Travel Health-SpTH, es podrà presentar en format paper abans de l’embarqui. En aquest cas, haurà d’anar acompanyat amb el document acreditatiu original de la realització de la prova diagnòstica.

11/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris