X

Turisme i Treball gestionarà més de 136 milions d’euros durant el pròxim any

Els doblers es destinaran a dissenyar polítiques actives de treball i a la reactivació del turisme

11/11/2020

Turisme i Treball gestionarà més de 136 milions d’euros durant el pròxim any

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball comptarà per a 2021 amb un pressupost de 136,6 milions d’euros, el que suposa un increment real de recursos del 6,7% respecte l’any anterior. A aquesta quantitat cal afegir-hi la primera anualitat dels 100 milions d’euros de Fons Europeus, xifrada en 20 milions,  i que s’incorporaran al pressupost del Govern quan siguin transferits des del Govern de l’Estat.

Dos són els objectius prioritaris que, a grans trets, desenvoluparà la Conselleria. Segons ha explicat avui el conseller Iago Negueruela en la compareixença de defensa d’aquests pressuposts, un primer bloc que suma al voltant de 129 milions serà per dissenyar i executar polítiques d’impuls a l’economia, el suport a l’empresa, al treball autònom i al treball associat, i a la millora de la qualitat de l’ocupació i la seguretat laboral per al conjunt de treballadors i treballadores.

Destaca el pressupost del SOIB (95,5 milions d’euros), el més elevat de la història, que en bona part es destina a desenvolupar les polítiques actives d’ocupació, adreçades d’una banda a col·lectius més vulnerables (aturats de llarga durada, aturats i aturades majors de 45 anys, dones víctimes de violència masclista…) i d’altra banda als joves, amb un pressupost sumat de 65 milions d’euros. En aquests recursos s’inclouen 16,8 milions de formació dual.

A l’àmbit turístic el pressupost per a polítiques turístiques augmentarà un 55% l’any vinent, des dels 22 milions de 2020 fins als 34,1 milions d’euros dels quals disposarà la Direcció General de Turisme i l’AETIB en 2021. El turisme és el principal sector d’activitat de les Illes Balears i el objectiu és planificar una estratègia que permeti el reinici de l’activitat quan abans millor i sota les màximes mesures de seguretat.

Aquesta estratègia estarà basada en dos eixos principalment. D’una banda la reactivació del sector i per l’altre la inversió dels 20 milions que arribaran via fons europeus. Gràcies a aquestes polítiques turístiques, el Govern podrà treballar en els futurs protocols de Seguretat que serviran per a reactivar el turisme, així com invertir en millores que permetin una millora del model turístic de les Illes Balears.

11/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris