X

Emaya engega un servei per retirar els grafits dels edificis privats

Costarà 10 euros per metre quadrat. El consistori actuarà en 15 dies.

12/11/2020

Emaya engega un servei per retirar els grafits dels edificis privats

A una travessia del carrer de Sant Miquel de Palma, una de les vies més transitades, podem veure les parets completament plenes de pintades vandàliques. Una imatge amb la qual vol acabar l’ajuntament de Palma. Per això, ha posat en marxa un servei perquè els propietaris dels immobles privats puguin contractar EMAYA per esborrar-les.

El consistori cobrarà una taxa simbòlica de 10 euros per metre quadrat, una part del que costa realment. La retirada d’un grafit complet costa al consistori 82 euros per metre quadrat, mentre que esborrar ratlles o una firma val 54 euros per metre quadrat.

El president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, ha assegurat que en aquest cas s’està treballant “en contra de vandalisme. Gran part dels costos que té la neteja de la ciutat són en la lluita contra l’incivisme, si no fos per això, la neteja seria més senzilla.” Per això, l’ajuntament ha anunciat més presència policial als carrers per localitzar els vàndals.

Qui vulgui retirar les pintades dels seus edificis, ho poden fer al web d’Emaya. El servei ja està actiu i el consistori es compromet a actuar en un màxim de 15 dies. Només s’esborraran les pintades de la façana de la planta baixa d’aquells edificis que no estiguin protegits.

Arca aplaudeix la mesura i anima els propietaris dels immobles a contractar el servei. La portaveu de l’entitat, Àngels Fermoselle, diu que retirar les pintades d’un edifici, però no les dels immobles del costat, no és suficient per generar un efecte dissuassori que eviti que els vandals tornin a actuar.

D’altra banda, l’ajuntament de Palma ha tret el concurs públic per contractar una empresa que esborri les pintades vandàliques d’edificis protegits com ara el Baluard del Príncep. Un monument declarat BIC i que requereix un protocol molt concret per no fer malbé les murades.

12/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris