X

TUI reclama una mesura estàndard europea sobre l’exigència de PCR negativa als turistes

Els touroperadors es mostren a favor de la mesura però també demanen que s'ampliï als turistes espanyols

12/11/2020

TUI reclama una mesura estàndard europea sobre l’exigència de PCR negativa als turistes

Els turoperadors es mostren a favor de la nova exigència de tests PCR en origen per als viatgers procedents de països de risc, que són la gran majoria de mercats turístics de les Balears.

Fonts de TUI han explicat a IB3 Notícies que estan d’acord amb la resolució, que entrarà en vigor dia 23 de novembre per als passatgers de 65 països de tot el món. “El que reclamem és que aquest tipus de mesures siguin estàndard a tot Europa, i no que cada país vagi per lliure”, expliquen des del principal turoperador europeu. Creuen que a molt curt termini els tests obligatoris “poden fer que les reserves davallin”, però esperen que de cara a la temporada 2021 contribueixin a la recuperació del turisme, “juntament amb la vacuna”.

Logitravel creu que és una mesura necessària per un destí turístic com les Balears. Joan Balaguer, director general de Logitravel.com, creu que “seria bo que aquest requisit de presentar una PCR negativa fos igual per a tots els viatgers, tant els nacionals com els internacionals. Però també és veritat que pot suposar un fre per al turisme nacional, que es el viatger majoritari que estam rebent des de l’estiu”. Balaguer afegeix que “l’ideal seria que les proves fossin més barates i ràpides”.

La PIMEM i les associacions de restauració de Mallorca també han reclamat que les proves PCR en origen es facin també als viatgers procedents de la resta d’Espanya que viatgin a les Illes.

La resolució de l’executiu central, publicada aquest dijous al BOE, afectarà el 83% dels turistes que arriben a les Balears, segons els càlculs del Govern, que ha mostrat la seva satisfacció per una mesura que havia demanat repetidament.

Els hotelers també ho valoren positivament, però continuen reclamant controls més rigorosos als ports i als aeroports.

12/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris