X

El Govern injectarà 5,3 milions d’euros per reactivar l’economia de Menorca

Gairebé la meitat es posaran a disposició dels ajutaments perquè contractin 255 persones en atur durant quatre mesos

12/11/2020

El Govern injectarà 5,3 milions d’euros per reactivar l’economia de Menorca

El Govern injectarà 5,3 milions d’euros per reactivar l’economia de Menorca i donar feina als col·lectius més vulnerables i les persones que han quedat sense feina per mor la Covid. Poc més de 2 milions es posen a disposició dels ajuntaments de l’illa, que podran contractar, durant quatre mesos, 260 persones aturades. També s’ajudarà perquè les empreses puguin contractar.

Persones que hagin estat acomiadades a causa de la pandèmia, aturats de llarga durada i joves menors de 30 anys sense feina seran els beneficiaris dels 24 milions d’euros que el Govern posa a disposició d’ajuntaments i consells insulars per contractar personal extra, durant quatre mesos. Dels 2.700 llocs de feina que es crearan, 255 s’oferiran a Menorca. La proposta s’ha explicat avui als batles i als agents socials.

A banda de la contractació pública, el Pla de Xoc vol crear fins a 3.300 llocs de feina a les empreses de les illes, principalment a través de programes de formació amb pràctiques remunerades i compromís de contractació. A més, a Menorca es reforçarà el servei d’orientació laboral de SOIB, amb un milió d’euros.

12/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris