X

S’acaba el termini per canviar les pessetes per euros

Només es poden canviar fins el 31 de desembre al Banc d'Espanya

13/11/2020

S’acaba el termini per canviar les pessetes per euros

El canvi de pessetes a euros només es pot fer a les delegacions del Banc d’Espanya fins el 31 de desembre amb cita prèvia, on ha augmentat l’afluència durant les darreres setmanes. Es poden canviar totes les monedes que estaven en circulació l’1 de gener del 2002, incloses les monedes de 2 mil pessetes. També seran acceptats tots els bitllets emesos amb posterioritat a 1939 i els emesos entre el 36 i el 39 hauran de ser examinats per especialistes. Les monedes han de poder ser reconegudes com a autèntiques i els bitllets han de tenir més d’un 50 per cent de la superfície reconeixible. L’antiguitat o l’estat no influeixen i s’aplicarà el tipus de canvi oficial.

En aquesta tenda de numismàtica asseguren que també ha augmentat molt l’afluència i les telefonades per canviar pessetes. La gent du sobretot monedes dels anys 80, del rei Joan Carles o d’en Franco que ja no es poden canviar i de les quals es varen fabricar milionades. Si tenen valor monedes com els duros de plata d’Alfons 12 o 13 i els bitllets més antics i sobretot millor conservats, a poder ser sense haver circulat.

Encara resten uns 1.600 milions d’euros en pessetes per canviar, però estan disseminades per tot el planeta, ja que Espanya és, a més, una destinació turística mundial.

13/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris