X

La comissió d’educació del Congrés debat el dictamen final de la Llei Celaá

Centenars de persones convocades per la Plataforma Més Plurals s'han concentrat davant de les portes del Congrés per protestar contra la reforma de la llei educativa

13/11/2020

La comissió d’educació del Congrés debat el dictamen final de la Llei Celaá

La Comissió d’Educació del Congrés debat aquest divendres el dictamen final sobre les prop de 300 esmenes parcials afegides al text de la nova Llei d’Educació, coneguda com la “llei Celaá”. Aquest divendres mateix s’han presentat noves esmenes en relació amb la llengua, la religió i la inspecció educativa.

La llengua és el tema més polèmic després que el Govern pactàs una esmena perquè el castellà deixi de ser considerada llengua vehicular a l’educació. Ciutadans ha proposat que es blindi que el 25% de les classes siguin en aquesta llengua. Una vegada s’aprovi el dictamen, la llei passarà al Ple del Congrés per al seu debat.

I mentre continua el debat dins la comissió, centenars de persones convocades per la Plataforma Més Plurals s’han concentrat davant de les portes del Congrés dels Diputats. Aquesta plataforma aglutina associacions de pares i mares d’alumnes, sindicats, empreses i diferents col·lectius del sector de l’educació concertada. Rebutgen la reforma de la llei educativa impulsada pel govern i aquesta concentració s’emmarca en el calendari d’accions previstes per intentar paralitzar l’anomenada Llei Celaà. Critiquen que s’hagi tramitat sense el consens de la comunitat educativa ni de la societat civil.

Aquesta ha estat la tercera concentració convocada per la Plataforma.

13/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris