X

El GEN-GOB critica la falta de voluntat per desenvolupar el pla especial de protecció de ses Feixes

Un centre d'interpretació, restaurar elements etnològics o recuperar l'aiguamoll són tres de les actuacions previstes

14/11/2020

El GEN-GOB critica la falta de voluntat per desenvolupar el pla especial de protecció de ses Feixes

La creació d’un centre d’interpretació, la restauració d’elements etnològics o la recuperació de l’aiguamoll són tres de les actuacions que preveu el pla especial de ses Feixes, del Prat de ses Monges, que encara està sense executar. El grup ecologista GEN-GOB ha criticat la falta de voluntat política de les administracions locals, insulars i autonòmiques per engegar les diferents actuacions que preveu el pla especial.

Joan Carles Palerm, president del GEN-GOB, explica que les modificacions del fluxe d’aigua per recuperar l’aigua dolça i evitar l’entrada de l’aigua de la mar, són altres activitats previstes en el pla, per conservar ses Feixes com una zona humida de valor.

Una altra de les actuacions previstes és la instal·lació d’un observatori d’aus en una zona on hi ha 190 espècies diferents catalogades. I és que un dels grans valors de les zones humides és que són riques en biodiversitat. “Una gran quantitat d’insectes que viuen al voltant d’aquestes zones humides, que atreuen una gran quantitat de fauna que venen aquí a alimentar-se, sobretot ocells”, explica Joan Carles Palerm.

Els ecologistes creuen que hi ha deixadesa per part dels ajuntaments de Vila i Santa Eulària, Consell insular i Conselleria de Medi Ambient a l’hora d’impulsar unes mesures que són essencials per recuperar un dels espais naturals amb més valor d’Eivissa.


Amics de la Terra fa un toc d’atenció perquè s’engegui el pla de ses Feixes
Santa Eulària aprova el Pla Especial de Protecció de Ses Feixes

14/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris