X

Familiars de residents de la Bonanova i la Llar d’Ancians reclamen que es modifiqui el règim de visites

Demanen poder tenir contacte físic amb els seus familiars ingressats per millorar les seves necessitats emocionals i efectives

16/11/2020

Familiars de residents de la Bonanova i la Llar d’Ancians reclamen que es modifiqui el règim de visites

La depressió i la mort. Dos personatges que es passegen, segons familiars d’usuaris de la Bonanova i la Llar d’Ancians, a lloure per aquests centres des que començà la pandèmia. Així s’ho senten i així ho han volgut plasmar en una actuació duita a terme avui a la Plaça de Cort. L’Assocació Amics dels Llaços Grisos denuncia que el nou règim de visites que ha establert l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, que permet 15 visites al dia, d’una durada de 45 minuts, a dos metres de distància i sempre amb qualque treballador present, és “un atac contra els seus drets i la seva intimitat”. La seva presidenta, Maria Torres, demana que durant les trobades els familiars puguin tenir contacte físic amb els seus, l’única manera diuen, “que té molta gent gran de saber i sentir que no està sola”.

Una de les propostes que fan perque tornin les besades i abraçades en aquests centres és, per exemple, fer periòdicament proves als familiars, com es fan ja als usuaris i professionals. L’IMAS assegura que aquesta mesura no és cent per cent fiable. Segons Sofía Alonso, directora insular de Gent Gran, el seu objectiu és fer passes per aconseguir aquesta proximitat sense posar en perill els residents.

Tot per aconseguir una major atenció en les necessitats emocionals i afectives dels ancians, tan reclamada per les famílies.

16/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris