X

Arrenca la quarta fase de l’estudi de prevalença de la Covid

1.500 balears estan cridats a fer-se la prova de seroprevalença de la covid

17/11/2020

Arrenca la quarta fase de l’estudi de prevalença de la Covid

Per estimar el percentatge de la població que ha estat en contacte amb el virus, ja ha arrencat la quarta fase de l’estudi de prevalença de la COVID a les Balears.

A l’Hospital de Son Espases, aquest dimarts s’han pres mostres a prop d’un centenar de persones. La prova consisteix en un test ràpid d’antígens. Es pren una mostra de sang capil·lar del dit i es realitza una enquesta al pacient. Depenent del resultat, es fa una prova de sang venosa o una PCR per descartar el contagi. Si el resultat és negatiu, poden anar-se’n.

En la darrera setmana, s’han convocat 1.500 persones de les prop de 5.000 que participen en l’estudi. En general, es mostren satisfetes de poder ajudar. A mitjans de juny, la tercera fase va mostrar que les Balears eren la comunitat on menys s’havia propagat el virus.

Amb aquesta nova fase, es pretén estimar el percentatge de població que ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus, a més de conèixer com evoluciona la immunitat en aquelles persones que han estat positives.

17/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris