X

L’ingrés hospitalari dels onze residents del geriàtric d’Alaior positius per Covid permet aïllar la resta

Maó també aïlla deu dies els residents del geriàtric municipal que compartien planta amb un nou positiu

17/11/2020

L’ingrés hospitalari dels onze residents del geriàtric d’Alaior positius per Covid permet aïllar la resta

Un total d’onze residents del Centre Residencial Es Ramal d’Alaior han ingressat a l’Hospital de Menorca. Són positius en Coronavirus, tot i que presenten símptomes lleus o són asimptomàtics. Aquests ingressos fan que ara mateix Menorca tengui el major nombre de persones ingressades per Coronavirus al Mateu Orfila des que va començar la pandèmia (22 a planta i tres a l’UCI).

Al geriàtric d’Alaior, habitualment hi viuen 30 residents i hi fan feina 32 treballadors. Dissabte varen fer la prova a una usuària que estava refredada i va donar positiu. Es tracta d’una persona que no surt del centre, però rep visites familiars. Per això, els responsables de l’Ajuntament fan una crida a la responsabilitat per a no abaixar la guàrdia.

Després de detectar-se’n el primer cas, la residència va quedar tancada a les visites i es varen fer proves a la resta de residents i treballadors. Un empleat i deu usuaris més varen donar positiu. Entre ahir dilluns i avui matí, s’ha ingressat la gent gran infectada a la planta de Medicina Interna de l’Hospital; com també s’ha fet amb un altre resident de la Residència Geriàtrica Assistida de Maó. Es tracta d’una de les persones que va quedar aïllada després que el passat set de novembre es detectessin quatre positius entre els treballadors d’aquest centre. Seguint el protocol previst dilluns es va fer la segona PCR a tots els residents i empleats, moment en el qual es va detectar el nou positiu.

L’ingrés dels onze positius del Centre Residencial Es Ramal d’Alaior a l’Hospital també ha facilitat l’aïllament de la resta de residents en habitacions individuals (és un centre on les habitacions són dobles), després que ahir dilluns la Guàrdia Civil el desinfectàs. A més, els usuaris que continuen a la residència ja no comparteixen zones comunes i el Centre de Dia ha quedat tancat. Dijous i divendres els tornaran a fer les proves, també als treballadors.

Pel que fa al positiu de la Residència Geriàtrica Assistida de Maó, tots els residents de la seva planta romandran deu dies més aïllats, temps durant el qual també es restringeixen les sortides i les visites.

17/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris