X

Emaya constata una disminució de llosques, mascaretes i guants al carrer

Les mascaretes quirúrgiques tarden entre 300 i 400 anys a descompondre's

18/11/2020

Emaya constata una disminució de llosques, mascaretes i guants al carrer

A les 6 del matí comença el torn de Luz María Villar. És treballadora d’Emaya i fa feina a la zona de Son Gotleu de Palma des de fa dos anys. A les 10 del dematí ens explica que ha escombrat 5 mascaretes. Són poques, diu, comparat amb el que trobaven fa unes setmanes, quan van començar a ser obligatòries.

També troba cada dia manco guants, molt usats al principi de la pandèmia. I una altra disminució destacada és la de llosques; d’ençà que s’ha prohibit fumar al carrer, en continua trobant però en menor quantitat i més disperses.

Aquesta reducció de residus al carrer és una bona notícia, i sobretot tenint en compte l’impacte mediambiental que tenen els materials de què estan fabricats. Si mascaretes, guants o llosques arriben a la natura, tarden anys a descompondre’s. El que més, les mascaretes quirúrgiques: entre 300 i 400 anys. Els guants biodegradables poden estar-s’hi fins a 30 anys i molt més, 150, els de plàstic. I pel que fa a les llosques, depenent del tipus que siguin tarden entre 1 i 10 anys.

Emaya també constata que la prohibició de fer grans reunions i el toc de queda han fet disminuir residus, com capses de pizza o envasos de begudes.

18/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris