X

Pfizer eleva al 95% l’eficàcia de la seva vacuna

La farmacèutica espera sol·licitar l'autorització d'emergència als Estats Units

18/11/2020

Pfizer eleva al 95%25 l’eficàcia de la seva vacuna

La farmacèutica estatunidenca Pfizer va millorar aquest dimecres les dades clíniques de la seva candidata a vacuna contra la covid-19 i espera sol·licitar autorització d’emergència als Estats Units en qüestió de “dies”, amb el que podria convertir-se en breu en la primera vacuna desenvolupada a Occident per a ser administrada entre la població.

Una mica més d’una setmana després d’assegurar que les seves primeres dades provisionals de la fase 3 de proves clíniques indicaven que la seva vacuna era efectiva en un 90%, Pfizer va presentar un nou conjunt de dades que amplien aquesta dada d’efectivitat fins al 95% amb una resposta similar (94%) en casos de persones majors de 65 anys.

A més, la vacuna no va provocar efectes secundaris ressenyables entre els voluntaris als quals li va ser administrada i l’única pega que sembla tenir la candidata de Pfizer és que requereix congeladors ultres-freds, que mantenen els vials a 70 graus sota zero, un obstacle per a la seva distribució i un afegit al seu cost.

Segons el comunicat publicat per Pfizer, en aquesta última avaluació de la fase tres s’han identificat 170 casos confirmats de covid-19, dels quals 162 es van observar en el grup de placebo enfront de 8 en el grup al qual es va administrar la vacuna.

En total, prop de 43.000 persones han participat en aquest assaig a tot el món, dels quals una mica més de 41.000 van rebre una segona dosi el passat 13 de novembre.

18/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris