X

Crisi migratòria a Canàries: traslladats 200 migrants a un campament muntat a un antic polvorí

Des del mes de gener, han arribat a les costes canàries més de 16.760 immigrants, 15.262 més que al 2019

18/11/2020

Crisi migratòria a Canàries:  traslladats 200 migrants a un campament muntat a un antic polvorí

Al moll d’Arguineguín, a Gran Canària, no donen a l’abast. Amb els centres d’acollida completament desbordats, aquest dimecres han estat traslladats els 200 migrants a un campament muntat a un antic polvorí.

El president canari, Ángel Victor Torres, ha demanat al Govern que impulsi trasllats a altres comunitats autònomes. També ha reclamat actuacions immediates als països d’origen. La crisi migratòria que es viu a les Canàries també ha protagonitzat la sessió de control al Govern. La diputada de Coalició Canària ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska. El Partit Popular també s’ha sumat a la petició.

I reclamen que s’obri una investigació sobre el que va passar aquest dimarts quan, amb els centres col·lapsats, la Policia deixà en llibertat prop de 200 persones sense tenir garantit un allotjament. La Delegació de Govern ha negat avui haver donat l’ordre. Al final, foren traslladats a uns apartaments turístics. Mentrestant, l’arribada de barques amb migrants a bord no deixa de créixer. Aquest dimecres han arribat 68 migrants més a tres noves embarcacions.

18/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris