X

El Govern intervé la residència d’Alaior per un brot amb 11 usuaris i un treballador positius

Fins ara, el Govern ha intervingut 9 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia

19/11/2020

El Govern intervé la residència d’Alaior per un brot amb 11 usuaris i un treballador positius

Imatge d'arxiu. /EFE

La Conselleria de Salut ha ordenat aquest dijous la intervenció de la residència Es Ramal, ubicada en el municipi d’Alaior, a Menorca, després que s’hi hagi detectat un brot que afecta 11 usuaris i 1 treballador.

El dia 14 es va registrar un cas positiu d’un usuari i l’endemà es va programar un cribratge, que va permetre detectar 10 usuaris contagiats més i un professional, explica la conselleria en un comunicat. Per aquest motiu es va decidir traslladar de manera planificada aquests usuaris a l’Hospital Mateu Orfila i es va esponjar la residència per tal de garantir un aïllament correcte dels contactes estrets, que són 19 residents, els quals romanen a la residència.

Dimarts dia 17, una professional de l’equip de suport a les residències de la Subdirecció de Cronicitat del Servei de Salut es va desplaçar as Ramal per tal d’implementar i coordinar tots els procediments necessaris per frenar la propagació del virus. Així i tot, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial del centre.

Fins ara, el Govern ha intervingut 9 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca, DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant, la residencia Reina Sofia (Eivissa) i Es Ramal (Menorca). Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Amb dades d’aquest dijous, a les residències per a gent gran de les Balears hi ha 87 usuaris amb contagi actiu, 80 dels quals estan hospitalitzats, i 95 professionals contagiats.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris