X

Els farmacèutics estan disposats a fer proves d’antígens però el Govern no ho preveu

Segons Salut, les recomanacions de la Comissió Europea són ambigües i la postura del Ministeri poc definida

19/11/2020

Els farmacèutics estan disposats a fer proves d’antígens però el Govern no ho preveu

Les farmàcies de les Illes tenen la voluntat i la capacitat, diuen, per fer les proves d’antígens o PCRs a dins els seus establiments. Així els ho va fer saber a la Conselleria de Salut fa uns mesos, i així els ho ha tornat a comunicar aquest dijous a través d’una carta, el Col·legi Oficial de Farmacèutics, que segons el seus president, Antoni Real, “quedam a la seva disposició”. El col·lectiu assegura que té els professionals adequats i les instal·lacions per fer-ho, però volen el consens entre l’administració, els metges i les infermeres.

Un dels punts que més preocupen és la coordinació que hi ha d’haver després amb el servei de vigilància i que es pugui garantir un bon rastreig dels contactes estrets en cas que algú doni positiu. El Govern no ho descarta, però de moment tampoc ho preveu. Segons fonts de Salut, encara és prest per prendre una decisió, ja que diuen, les recomanacions de la Comissió Europea són ambigües i la postura del Ministeri poc definida. En qualsevol cas, asseguren, la capacitat per fer proves de diagnòstic a les Balears amb els protocols actuals és suficient.

El que sí que es començarà a fer aviat a les farmàcies de les Illes és vendre tests d’anticossos per saber si s’ha passat o no la malaltia. Serà sota prescripció mèdica i el preu rondarà els 30 euros.

19/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris